Twitter Facebook Other languages More information in english

DE CRUS VAN DEN MÂCONNAIS

De wijngaarden beslaan een omtrek van 35 bij 10 km. Chardonnay blijft de favoriet, maar de licht mousserende wijnen Mâcon, Mâcon-Villages, Pouilly-Fuissé, Pouilly-Loché, Pouilly-Vinzelles, Saint-Véran en Viré-Clessé zijn ook heerlijk. Het zijn wereldberoemde wijnen die u zowel in de chique restaurants als tijdens een picknick kunt drinken.

DE STREEK EN HET ERFGOED VAN POUILLY-FUISSÉ

Gaat u liever wandelen? Een gids voert u door de vijf wijngebieden van de beroemde Pouilly-Fuissé. U wandelt langs dorpen met huizen van goudgele natuursteen, romaanse kerkjes, verborgen wasplaatsen en indrukwekkende kastelen, en komt langs kalksteengroeven en gipsmijnen. De heerlijke maaltijden en charmante huisvesting zijn inbegrepen. Drie dagen /twee nachten €340 p.p. o.b.v. een tweepersoonskamer.

Atrium

L'ATRIUM

Middenin het mythische dorp Solutré-Pouilly nodigt het Atrium u uit om 5 verschillende Pouilly-Fuissés te proeven van de beste jaargangen.

www.pouilly-fuisse.net

Artikel

HAMEAU DUBOEUF

 

Tegelijk een museografische zaal gewijd aan de Beaujolais en zijn geschiedenis, waar plezier, ontdekking en degustatie hand in hand gaan en een speelse ruimte op het ritme van de levendigheid. De hameau heeft heel wat verrassingen in petto voor zijn bezoekers… Meer dan 10 000 m², overdekt en met airconditioning. In de Hameau wandelt u op een speelse manier langs de tradities van de wijnbouw door de eeuwen heen. Van zaal tot zaal ontdekt u alle geheimen over de aarde, de wijnstokken, het maken of bewaren van de wijn. De geschiedenis van de wijn is nauw verbonden met het transport ervan.

www.hameauduvin.com